Planering inför en klassresa

Er lyckade klassresa kräver planering. För en låg eller mellanstadie klass är ett vanligt mål någonting natur nära. Aktiviteterna kan vara paddla, äventyrsbana, tälta och sova någon natt under himmeln. Låt läraren väljer ut några tänkbara mål och hör med klassen vilket som passar bäst. När klassen kommit överens om vart deras klassresa ska åka, får man undersöka hur mycket resan kommer kosta. Sedan gäller det att tänka ut tillvägagångssätt för att tjäna pengar till klassen. Det viktiga är att försäljningen är kul för barnen. Då är möjligheten att få in just så mycket pengar som behövs till en klassresa stor. I första hand kan barnen vända sig till föräldrar släkt och familjens vänner med sina varor, sedan gå runt till grannar. Ännu roligare kan försäljningen bli om barnen bjuder in till teater kafé med försäljning av både hembakat, teaterbiljett och varor. De kan sätta upp en pjäs om en rolig klassresa, de som inte spelar en roll säljer bullar, kaffe och saft. Klassen kan också hålla i en auktion där bullar, tv-spel och annat går under klubban. Som sagt det viktigaste är att eleverna har kul, när de säljer inför sin klassresa.