Bra fönsterkuvert

Uppfinnaren av fönsterkuvert påstås vara Americus Franklin Callahan som levde runt förra sekelskiftet. Ett fönsterkuvert är designat med en genomskinlig fönsterruta, med placering svarande mot på inlagan skriven mottagaradress. Kuverten finns att köpa i flera affärer med ett utbud som inkluderar kontorsmaterial och papper.

fönsterkuvertOm du behöver fönsterkuvert till bra priser kan det vara värt att leta runt lite på nätet. Trots att du även hittar dem i butiker som t.ex. Claes Ohlson, kan du beställa mycket billigt från internet. Några företag som tar emot beställningar är Profsoffice, Staples.se och Lilon.se samt Kontorsnetto. Fönsterkuvert är mycket populära på grund mallen som underlättar för avsändaren. De vanligaste storlekarna är C4 och C5 (C5 = 162 x 229 mm) och standard för fönstret är V2, H2 och H3.

Varför använda vanliga kuvert och riskera att skriva mottagarens adress fel den andra gången? Att använda fönsterkuvert istället för vanliga kuvert är ett smidigt sätt för företag med reklamutsändningar eller fakturor att slippa skriva mottagarens adress två gånger. Det underlättar särskilt för avsändaren. I övrigt kan det vara bra att veta att fönsterkuvert inte ska återvinnas med andra papper i pappersåtervinning, utan ska istället kastas i brännbart.