Allt du kan tänkas veta om överkast

överkastÖverkast är något som nästan alla har och det ligger på de flesta sängarna i världen. Trots detta vet vi inte särskilt mycket om det överhuvudtaget, det ligger på sängen som om det vore helt självklart. Men det finns faktiskt mycket intressant fakta om detta lilla tygstycke, mer än vad man kan ana.

En av dessa är att från början så brukade man ge ett överkast i samband med en speciell händelse, det kunde vara allt från barnafödelse till giftermål. Likt idag så använde man de då som en dekorativ del till huset.

Visserligen så finns de fler sätt att använda sig av överkast som t.ex. skyddande eller värmegivande. Men dessa egenskaper betonades inte förens senare när man började utveckla nytt material som kunde användas för att göra ett överkast.

Överkastets betydelse idag är framförallt dess dekorativa funktion och man kan dela upp detta användningsområde i två delar och kortfattat kan man säga att de finns dem som använder den som något färgsättande i rummet och dem som använder den som en utgångspunkt.

Nu har du en utmärkt grundkunskap om vad ett överkast är, oavsett om det är för att du funderar på att köpa ett eller kanske bara hungrig efter fakta.