Annorlunda vandrarhem

Tycker man om att bo lite annorlunda finns det ett antal olika vandrarhem i Sverige. Vill man gå tillbaka och känna sig som en del av de första människorna i Sverige kan man välja att bo i Grottbyn som ligger i Skåne. Grottbyn är en del av Skånes djurpark och de erbjuder boende i grottor. Ett annat annorlunda vandrarhem i Stockholm kan erbjuda dig boende i en 100 år gammal fullriggare som från början är byggd i England. Fullriggaren är kom till Skandinavien 1908 men den har varit ett vandrarhem sen 1949. Båten har en lång historia bakom sig och kan därför vara ett spännande boende om man vill vakna upp till sjöss med havsutsikt. Är du mer av en tågfantast så kan du bo på vandrahem Tåget som erbjuder dig boende i ett ca 70 år gammalt snälltåg. Kupéerna är i orginalskick och detta vandrarhem kan du hitta i Skåne utanför Lund. Vill du inte bo på varken tåg eller båt kan du istället bo på vandrarhem Jumbo Stay som är en omgyggd jumbojet med utsikt över Arlandas landningsbanor.

Vill du ha mera spänning kan du ta dig till Visby där ett gammalt fängelse har byggts om till vandrarhem. Fängelset byggdes om till vandrarhem 1998 och du får sova i de ursprungliga cellerna. Byggnaden har inte förändrats mycket senda 1800-talet och det är ett vandrarhem för de lite tuffare.

Om man hellre vill koppla av under sin semester men ändå vill bo lite annorlunda kan man åka till Strömstad där det finns ett spavandrarhem. Ända sedan 1700-talet har orten varit känd för att vara en hälsoort och spaort. Crusellska vandrarhemmet är namnet på detta vandrarhem som erbjuder spa samtidigt som du kan få pengar över till annat. I Stockholm finns ett designvandrarhem som har rum inredda i stilren svensk känsla. Vandrahemmet ligger med gångavstånd till blandade sevärdheter, resturanger med mera.

Vid Sveriges högsta berg Kebnekaise finns det ett vandrarhem som kan ge dig en härlig fjällkänsla. Fjällstation Kebnekaise kan erbjuda glaciärvandringar eller bergsklättning under dagarna, men till kvällen kan du ta det lugnt vid brasan och äta en trerättersmiddag om du vill det. Vandramhemmet har också ett eget bageri. Vill du verkligen komma nära naturen kan du bo utan varken elektricitet eller rinnande vatten. Det är det ultimata alternativet för dig som älskar naturen då du bor i kolarkojor med egna eldstäder, du får dock hugga din egen ved.